امروز پنجشنبه 01 آذر 1403 http://heat-cold.cloob24.com
0

پدر صنعت تاسیسات ایران

ولادت:1304 کرمانشاه

وفات: 1395 شهریور در سن 91 سالگی


«مهندس حشمت‌اله منصف»
چهره دیر آشنای صنعت تاسیسات ایران

صنعت تهویه مطبوع با بیش از 50 سال قدمت در حال فعالیت است و در بدنه تولید کشور قرار دارد. جایگاه افراد باتجربه در این صنعت بسیار والا و تاثیر گذار است. پیشکسوتان و صاحبان تجربه، از جمله کسانی هستند که در میان تمام اقوام، ملل و تمدن‌ها گرامی و مورد تکریم و احترام‌اند.
«آقای مهندس حشمت‌اله منصف»، پیشکسوت صنعت تاسیسات، سال 1304 در کرمانشاه بدنیا آمد. وی تحصیلات خود را در رشته الکترومکانیک دانشکده فنی تهران در سال‌های (1328 - 1327) با موفقیت به پایان رسانید.
«آقای مهندس حشمت‌اله منصف»، به عنوان چهره ماندگار تاسیسات در ایران شناخته شده است و نبوغ ایشان در زمینه تاسیسات و ساختمان مورد قبول خاص و عام است. وی با بیش از بیست سال فعالیت در شرکت خانه‌سازی ایران، کار طراحی بیمارستان‌ها را شروع کرده و طراحی بیش از 150 بیمارستان در سابقه ایشان به چشم می خورد. بزرگترین پروژه بیمارستانی ایشان بیمارستان میلاد بوده است.
پدر صنعت تاسیسات ایران بعد از انحلال شرکت خانه‌سازی ایران، به سازمان برنامه و بودجه رفت و در آنجا انتشارات گسترده‌ای را از خود برجای گذاشت. حضور قوی و تاثیرگذار ایشان در جلسات کمیته تدوین مقررات ملی ساختمان در وزارت مسکن و شهرسازی، وی را به فردی بی‌بدیل در زمینه تاریخچه، اهمیت و مقررات ملی ساختمان در کشور مبدل نموده است. ایشان سال‌های متمادی در عرصه مشاوره تاسیسات مکانیکی فعالیت داشته و در شرکت جنرال مکانیک، وزارت مسکن و شهرسازی، مشاور کوانتا، خانه‌سازی ایران نیز آثار شگرف فعالیت‌های ایشان وجود دارد.
مهندس منصف در بسیاری از پروژه‌های بزرگ دیگر نظیر برج 54 طبقه تهران و... فعالیت داشته اند. 18 سال فعالیت ارزشمند ایشان در طراحی تاسیسات مکانیکی طرح توسعه حرم مطهر رضوی زبانزد خاص و عام است. مهندس منصف تا سال 1390 فعالیت‌های مطالعاتی و طراحی را در شرکت مهندسین مشاور پیراز، ادامه دادند و با حضور در دفتر این شرکت به بررسی نقشه‌ها و اطلاعات طراحی پروژه‌های شرکت می‌پرداختند.

آثار و تالیفات
استاد حشمت‌اله منصف در طول فعالیت در صنعت تاسیسات، آثاری از خود به جای گذاشتند. تهیه، تالیف یا ترجمه برخی از مدارک، به تنهایی یا با همراهی تیم‌های کارشناسی از جمله آن‌هاست که از این میان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
نشریه 128 (3 جلد)، مشخصات فنی عمومی تاسیسات مکانیکی، نشریه 271 (1 جلد)، شرایط طراحی تاسیسات شهرهای کشور، نشریه 138 (4 جلد)، مهندسی نگهداری ساختمان و تاسیسات، نشریه 172 (1 جلد، ترجمه)، عملکرد، نگهداری و بهینه سازی، مبحث 14 مقررات ملی ساختمان (1 جلد)، مبحث16 مقررات ملی ساختمان (1 جلد)، روش‌های آزمایشگاهی تست بادزن (1 جلد، ترجمه)، نگهداری و تعمیر تجهیزات بیمارستانی (1 جلد، ترجمه) مشارکت داشته و همچنین تدوین کتابهای راهنمای طراحی بخشهای بیمارستان در زمینه‌های آشپزخانه استریل، رخت‌شویی و گازهای طبیعی را در 4 جلد انجام‌ داده است.

ایشان عمری بسیار پربار داشتند. در سال 1367 جزو نخستین کسانی بودند که به شورای تدوین مقررات ملی ساختمان که در آن زمان کمیته فنی نامیده می شد، دعوت شدند و مسؤلیت تدوین مقررات تأسیسات بهداشتی و همچنین گرمایش، سرمایش و تهویه مطبوع را عهده‌دار شدند. در سال‌های بعد عضویت کمیته تدوین تعاریف مقررات ملی ساختمان را نیز پذیرفتند. مقبولیت حرفه‌ای و علمی‌ای که ایشان در مهندسی تأسیسات مکانیکی در بین مهندسان کشور داشتند زمینه تصویب دو مبحث تأسیساتی در مراجع تصویب کننده فراهم کرد و به‌کارگیری آن‌ها را توسط مهندسان تأسیسات بسیار تسهیل نمود.

ایشان از سال 1367 تا همین اواخر یعنی تا میانه سال 1394 با شورای تدوین مقررات ملی ساختمان همکاری داشتند و فقط در چند ماهه اخیر به علت ضعف جسمی از حضور در این شورا بازماندند. شادروان منصف دارای برجستگی‌های اخلاقی حرفه‌ای بودند که می‌تواند برای ما سرمشق نیکوئی باشد.

از جمله آنها نظم کاری، ژرف‌نگری و پرهیز از مسامحه در مسایل علمی و فنی، روزآمدی و گشوده بودن به روی آخرین ساخته‌ها و یافته‌های فناوری با وجود کهولت سن، اندیشگری در موضوعات نظری و عملگرایی در حرفه مهندسی، خُلق آموزنده و آموزگاری و بالاخره آراستگی به مکارم اخلاقی همچون راستگوئی، اعتماد پذیری و زندگی زاهدانه را می‌توان نامبرد. ایشان افزون بر مشارکت جدی در تدوین مباحث 14 و 16 و دیگر آثار نوشتاری در طراحی تأسیسات بسیاری از بیمارستان‌ها و طرح‌های بزرگ مسؤلیت رهبری یا مشارکت مؤثر داشته‌اند.

مرحوم مهندس منصف محققی دقیق النظر و دانشمندی اهل عمل بودند که وجودشان حقیقتا برای شورای تدوین مقررات ملی ساختمان و مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی غنیمتی بود و نیز برای جامعه مهندسی کشور که متأسفانه از آن محروم شد، بویژه آنکه روزگار به ندرت چنین جامعیت فایده‌مندی را در شخص واحد جمع خواهد کرد. یادش گرامی، راهش پر رهرو و رحمت و رضوان الهی بر آن روان پاک باد.

چهره دیر آشنای صنعت تاسیسات ایران

پدر نوین تاسیسات ایران

مهندس بیژن سپهر آرا

شادروان مهندس بیژن سپهر آرا، پدر تاسیسات نوین ایران، متولد 1321 در شهر همدان، فارغ‌التحصیل سال 1344 از در دانشکده فنی دانشگاه تهران در رشته مهندسی تاسیسات و دوره دیده تهویه مطبوع در شرکت کریر در کشور آمریکا بودند.

شادروان مهندس بیژن سپهر آرا، پدر تاسیسات نوین ایران، متولد 1321 در شهر همدان، فارغ‌التحصیل سال 1344 از در دانشکده فنی دانشگاه تهران در رشته مهندسی تاسیسات و دوره دیده تهویه مطبوع در شرکت کریر در کشور آمریکا بودند.

زندگینامه مهندس بیژن سپهر آرا:

مهندس بیژن سپهر آرا

سمت:

پیشکسوت تاسیسات و پدر تاسیسات نوین ایران

شادروان مهندس بیژن سپهر آرا، پدر تاسیسات نوین ایران، متولد 1321 در شهر همدان، فارغ‌التحصیل سال 1344 از در دانشکده فنی دانشگاه تهران در رشته مهندسی تاسیسات و دوره دیده تهویه مطبوع در شرکت کریر در کشور آمریکا بودند.

ایشان در طول زندگی 74 ساله خود کارنامه درخشانی ازجمله تدریس در دانشگاه شیراز، تدریس در دوره‌های تخصصی تاسیسات، نوشتن مقالات و کتابچه جداول و اطلاعات فنی تاسیساتی و مدیریت پروژه‌های بزرگی همچون توسعه حرم امام رضا (ع)، مسجد بلال صداوسیما، دانشکده دندانپزشکی تبریز، دانشکده مدیریت دانشگاه شریف، کارخانه ارج، کارخانه سایپا، کارخانه ایران‌خودرو، هتل لاله، سالن اجتماعات و مرکز همایش‌های بین‌المللی صداوسیما و صدها پروژه تاسیساتی دیگر بجای گذاشتند و متاسفانه در روز پنجم مهر ماه سال 1395 دار فانی را وداع گفتند.

تبلیغات متنی
فروشگاه ساز رایگان فایل - سیستم همکاری در فروش فایل
بدون هیچ گونه سرمایه ای از اینترنت کسب درآمد کنید.
بهترین فرصت برای مدیران وبلاگ و وب سایتها برای کسب درآمد از اینترنت
WwW.PnuBlog.Com
ارسال دیدگاه